Ingredients:

per 4 persones:

200 g de mongetes blanques posades en remull el dia anterior
400 g de jarret de porc
1 peu de porc
100 g de cansalada sense salar
4 botifarres de ceba
1 blanc
4 naps petits
350 g d’arròs
Safrà i sal.

 

Preparació:

Col·locar els fesols en olla al foc amb uns 3 litres d’aigua, la carn de porc, la mà, la cansalada, el blanc i els naps i deixar coure a foc lent afegint la sal a mitja cocció.

Si es fa en olla express es necessitaran uns 30 minuts, si és en olla tradicional calcular almenys hora i mitja. Traure del caldo les carns. Deixar-los refredar una mica abans de tallar-los a trossos perquè no es desfacen.

Quan no quede en l’olla més que els fesols i els naps amb el caldo, s’afig el safrà i l’arròs i es cou a foc mitjà durant uns 20 minutos. A meitat de la cocció afegir les carns trossejades i les botifarres de ceba senceres per a evitar que es desfacen.

És important recordar que aquest és un plat fort, típic d’hivern i que ha de quedar caldós, per la qual cosa convé abans de tirar l’arròs observar com caminem de caldo i si fóra necessari afegir una mica d’aigua calenta, abans d’incorporar-ho

Pin It on Pinterest

Share This